NFS World tuning calculator
NFS WORLD TUNING CALCULATOR

In de downloads staat een handig programmaatje waarmee je de beste prestaties van je auto kan bepalen met de verschillende onderdelen uit de de gratis multiplayer game Need For Speed World. Klik hier om naar de download te gaan.

Om je op weg te helpen met het programma staat hieronder een kleine uitleg.

TUNER

Hier kunt je een auto met onderdelen kiezen en zien welke impact die hebben op de prestaties. Door te klikken op de knop van een onderdeel, verschijnt een menu. Het is mogelijk om een gecompileerde tuning op te slaan en later verder mee te gaan.
Je kan ook auto’s importeren en te tunen met behulp van de TCK.

Note: in sommige delen zijn de percentages in het rood geschreven. Dit betekent dat het programma rekent met 1% meer dan in het originele spel zelf.


DE STATUSBALK

De statusbalk staat van links naar rechts de volgende informatie:

1. De totale verbeterde percentage.
2. De sleutels in fasen van verbetering per serie. De betekenissen zijn:
Niet getunt
Straat-Serie Verbetert
Street-Sport Series
Street-Tuned-Serie
Race Series Verbetert
Race Series Sport
Race-Tuned-Serie
Pro Series Verbetert
Pro-Series Sport
Pro-Series Afgestemd
3. De 'schoonheid' van de tuning. Hoe beter je auto is met de mogelijkheden die je hebt hoe licht groener dit vakje. De weergave uitkomst is het verschil tussen de Analysator en Maximizer voor de beste resultaten.


TUNNING-KEY CALCULATOR

In Het programma kun je voor jouw auto configuratie een 13 cijferige key laten genereren. Met die key kun je jouw auto tuning configuratie vergelijken en delen met die van je vrienden.


ANALYZER

Met behulp van de analyzer kun bepaalde tuning onderdelen zoeken, die het beste passen bij een bepaalde prestatie behoefte in de categorie topsnelheid, acceleratie en handling. Als het veld geel gemarkeerd is, bestaat er een betere tuning. Bij Tuner kun je onderdelen kiezen via de onderdelen plaatjes. Bij de analyzer kun je de getallen snelheid acceleratie en stabiliteit veranderen.

Na het klikken op de knop Compute (berekenen), bepaalt het programma alle mogelijke combinaties van onderdelen, die overeenkomen met de input. De 25 mooiste combinaties van tuning output kunnen worden geselecteerd via het menu - oplossingen.

Afhankelijk van de prestaties van je computer, kan de berekening enige tijd duren. Als je ongeduldig bent kun je in het categorieën menu onderdelen uit zetten. Op die manier kun je de rekentijd aanzienlijk verminderd.


Als verdere optie kun je eigen auto’s uit de game importeren. Dit vereist dat je je spelers naam in het programma opgeeft om de lijst van je auto te downloaden. Dan kunt je 1 van je autos importeren en downloaden in de Analysator. Weet je bijvoorbeeld de spelersnaam van je vriend, dan kun je ook zijn auto met bijbehorende tuning set downloaden en vergelijken met die van jouw. Hiervoor kun je een rechter schermdeel in het program openen (menu file – show right car). Zie ook “Tweede bladzijde” als laatste alinea onderaan in deze uitleg.


MAXIMIZER

Hier vindt je een afstelling / tuning die de gewenste eigenschappen van de onderdelen maximaliseert. De verschillende menuonderdelen kunnen ook hier worden uitgesloten onderdelen categorieën.


TWEEDE PAGINA (tweede auto openen)

Door het openen van de rechterzijde, (menu file – show right car) is het mogelijk om twee auto’s te vergelijken. De verschillen in vermogens of kracht worden weergegeven met kleurcodering. Rood als de andere auto beter is en groen als de andere auto slechter is. Daarnaast wordt het verschil in waarden weergegeven. Aan beide auto’s kunnen tegelijk tunnings combinaties gemaakt worden. Die zijn onafhankelijk van elkaar. Je kan ze opslaan en later weer laden. 
 
 
Opbouwtijd: 0.0968 sec,0.0180 sec voor queries. DB queries: 20. Geheugengebruik: 1,813kB